مو قعیت جغرافیایی روستای الکران (علیکران)
مو قعیت جغرافیایی روستای الکران (علیکران)
الکران دهی از دهستان ارشق بخش مرکزی شهرستان مشکین شهر (خیاو) استان اردبیل واقع شده است و 150 تن سکنه دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران جلد ۴ و لغت نامه دهخدا )
این روستا از قدمت تاریخی برخوردار است در ایام گذشته جزء پر جمعیت ترین روستاهای این منطقه محسوب می شد . به دلیل تغییرات حکومتی و بوجود آمدن انقلاب اسلامی مردم این روستا به شهرهای مختلف از جمله تهران مهاجرت نمودند. اما با این وصف در فصل های بهار و تابستان به این روستا مسافرت می نمایند.
برپایه ی آثار باز مانده از گذشته ، روستای الکران از روستاهای قدیمی است. آثار و اشیاء متعلق به باستان که توسط نیاکان ما نقل شده است و نمونه بارز آن خرده سفالهایی است که در الکران پیداست. و نیز گورهای دسته جمعی در اطراف روستا و آرامستان ( قبرستان) کنار روستای الکران است. شواهد تاریخی اردبیل نشان از قدمت این شهر و روستاهای اطراف آن به دوران قبل از زرتشت می رسد.
موقعیت این روستا به
طول جغرافیایی 8 / 48 و
عرض جغرافیایی 44/ 38 می باشد.
همسایگان الکران عبارتند از: از سمت شمال به جمهوری آذربایجان و دیگر سمت های این روستا ، روستاهای پست کندی ، خلیفه لو، ججلی و تاقچه داش است.
ویژگیهای طبیعی: روستای الکـــران در منطقه کوهستانی قرار گرفته ٬ از جنوب به کوه جلوگیر و از شمال به کوه های مرزی جمهوری آذربایجان منتهی می شود. اطراف این روستا را تپه ها و کوه فرا گرفته است.
روستای الکران به واسطه تغذیه طبیعی مناسب ٬ دارای ذخایر غنی آبهای زیر زمینی است.
آب و هوای روستای الکـــران سرد و نیمه مرطوب است . حداقل و حد اکثر مطلق حرارت در این روستا و اطراف آن به ترتیب ۲۶ - ۳۸ درجه سانتیگراد و متوسط بارندگی سالانه آن ۵/ ۳۶۴ میلی متر است ٬ بیشترین و کمتریم مقدار باران سالانه به طور متوسط در ماه فروردین ( ۴/ ۶۰ میلی متر) و ماه تیر ( ۵/ ۶ میلی متر) فرو می ریزد. اگر آب های زیر زمینی این روستا هدایت شود. یکی از پرآب ترین چشمه ها را دارد .
الکـــران روستایی با موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود دارای آب و هوای سرد کوهستانی است. به همین خاطر زمستانهای سرد و طولانی و تابستان های مطبوعی دارد. وجود آب و هوای مطبوع در این روستا در فصل بهار و تابستان اهالی روستا از شهرهای مختلف از جمله تهران به این روستا مسافرت نموده و محصولات خود را برداشت و نیز سیاحت می کنند. شغل اهالی این روستا دامداری و کشاورزی است که بیشتر محصولات آن گندم و جو می باشد.
اهالی روستا ضمن استفاده از منابع طبیعی و آب و هوای دلچسب آن فصل های بهار و تابستان و نیمه های پائیز اوقات خود را در این روستا سپری می کنند.
- ۹۴/۰۴/۰۷